Suna Whatsapp

Tematica nunta – Avantaje și idei de decor

Adaugat la

Marea zi se apropie cu pași repezi și încă nu ai pus la punct întreaga organizare? Alegerea unei tematici pentru nuntă poate reprezenta o cale ideală pentru a-ți eficientiza întreaga organizare a evenimentului. Odată ce ai ales o temă trebuie doar să-ți pui în aplicare ideile creative pe care le ai în privința amenajării locației și a decorului floral.

Bineînțeles, se recomandă să apelezi la specialiști în domeniu pentru a te ajuta să conturezi un cadru de poveste, ideal pentru un astfel de eveniment special.

Cum să-ți alegi o tematica nunta și aranjamentele florale?

Florile reprezintă elemente nelipsite din decorul oricărei nunți. Tocmai de aceea, aranjamentele pentru care optezi trebuie să corespundă tematicii deja alese. 

Iată câțiva pași esențiali după care să te ghidezi:

Schițează o listă cu idei – O discuție cu partenerul în legătură cu ceea ce vă doriți de la eveniment este ideală pentru a începe procesul de alegere al tematicii. Alcătuiți împreună o listă cu tematicile pe care vi le doriți cu adevărat. Apoi, vedeți care dintre opțiuni se aliniază cel mai bine personalității voastre. Ați putea rămâne surprinși să vedeți cât de ușor se pot îmbina ideile odată așternute pe hârtie.

Stabiliți un buget – Întotdeauna alcătuirea planului va fi mai ușoară decât punerea lui în aplicare. De aceea, este important să selectați ideile care pot deveni realitate în timpul rămas până la eveniment. De asemenea, gândiți-vă și la încadrarea dorințelor voastre într-un buget. Astfel, evitați să fiți surprinși de costurile finale. 

Ține cont de anotimp – Atât anotimpul, cât și prognoza meteo sunt două criterii pe care nu trebuie să le pierzi din vedere sub nicio formă. De exemplu, nu poți opta pentru o nuntă în aer liber în condiții de ploaie sau temperaturi scăzute. Vremea este schimbătoare, de aceea și unele tematici sunt mai greu de pus în aplicare. 

Aranjamente florale și tematica nunta – Ce să alegi și care sunt avantajele de care te poți bucura?

Dacă nu te-ai decis încă în legătură cu ceea ce ți se potrivește cel mai bine, venim în ajutorul tău cu o listă de idei. Iată care sunt cele mai populare tematici de nuntă la momentul actual:

Nunta în aer liber

nunta in aer liber

Astfel de evenimente sunt cu adevărat deosebite și au un romantism aparte, comparativ cu nunțile clasice, organizate la un local. Desigur, pregătirea va fi una mult mai complexă, însă rezultatul va fi pe măsură. Într-o astfel de tematică, decorul floral capătă o importanță aparte. Trebuie să acorzi o atenție deosebită selectării unor aranjamente cât mai potrivite, în acord cu povestea pe care dorești să o conturezi.

Poți crea o ambianță deosebită cu ajutorul unui decor elegant și boem, creat prin intermediul unor flori naturale delicate, poziționate strategic în anumite zone ale amenajării, conturând astfel un tablou de excepție.

Spre exemplu, tematica garden se află printre preferințele actuale ale celor care își planifică nunta în aer liber. Ideile sunt nelimitate în privința decorului, însă de mare efect sunt: aranjamentele florale înalte pe diferite suporturi metalice pe mesele invitaților, decorațiunile din sticlă și lemn, lumânările în diferite vase și alte elemente de decor romantice. 

În privința florilor, cele în culori pastelate, cu o estetică elegantă și formală sunt la mare căutare. Spre exemplu, hortensia albă, trandafiri roz,  bujorii, matthiola, delphinium, lavanda în asociere cu un mix interesant de verdeață oferă un adevărat spectacol vizual, conferind o atmosferă luxuriantă.

Nunta rustică

imodflowers centerpiece scaled
imodflowers centerpiece scaled

Este o variantă mai deosebită a nunții în aer liber. Totuși, locația pentru care optezi trebuie să fie una tradițională, de exemplu un hambar sau o grădină de vară sunt opțiuni perfecte. În esență, aceasta tematica nunta are în prim-plan reîntoarcerea la natură, unde arhitectura rurală și cadrul verde sunt elementele centrale ce oferă un spectacol aparte și un farmec autentic nunții. 

Abordând o astfel de temă, poți utiliza numeroase elemente de decor deosebite, de la obiecte din lemn tradiționale, decorațiuni suspendate până la asocieri spectaculoase ale florilor naturale. Jocul între texturi, nuanțe și forme imperfecte creează un efect vizual desăvârșit.

Ideale pentru această tematică sunt aranjamentele ce conțin: ranunculus, lavandă, matricaria, scabiosa, spice de grâu, eustoma, lavandă și eucalipt. Florile în nuanțe delicate de alb, roz, ivory sunt perfecte pentru o nuntă rustică. Însă, pot fi utilizate și flori în culori vibrante, pentru a crea un contrast deosebit.

Nunta clasică, cu un decor „Bridgerton” 

nunta romantica la Marriott

O tematica nunta abordată de miri la organizarea evenimentului este stilul Bridgerton, cu un decor shabby chic, cu influențe clasice romantice. Foarte mulți organizatori de evenimente abordează această tematică la cerințele mirilor, aceștia alegând această tematică prin prisma:

– arhitecturii impozante și elegante a locației;

– obiectelor de decor vintage;

– candelabrelor spectaculoase;

– felinarelor cu lumânări;

– aranjamentelor florale ce impresionează prin rafinament desăvârșit. 

La o astfel de tematica nunta, în compoziția aranjamentelor florale se regăsesc de obicei trandafirii albi, anemonele, eustoma, antirrhinum, astilbe sau hortensia, în nuanțe de alb, peach și roz. Ele se pot asocia perfect cu un mix creativ de verdeață, pentru a oferi acel plus de prospețime și eleganță clasică.

Aranjamente florale – Idei de decor

cununie afara

În funcție de tematica selectată te vei ghida și în alegerea celui mai potrivit decor. Dacă dorești să fii în tendințe, iată câteva idei de decor care te vor ajuta să conturezi un cadru de poveste:

Aranjamente florale impunătoare în diferite zone strategice – Când vorbim de o nunta organizată în aer liber, florile sunt principalele elemente care alcătuiesc decorul. Ideal este să optezi pentru flori naturale, cu o estetică elegantă, în nuanțe calde. De asemenea, ai grijă să te încadrezi în paleta de culori specifică tematicii. Poți alege ghirlande suspendate în zona de candy bar, un decor impozant la intrare sau alt punct central al locație.

Aranjamente florale pe suporturi înalte – Așezate strategic pe mese, în suporturi elegante, aceste aranjamente devin puncte de atracție ale amenajării. Ele contribuie la crearea unei atmosfere deosebite, asigurând totodată o notă de dinamism, prospețime și rafinament amenajării de nuntă.

Obiecte de decor cu un design aliniat tematicii alese – Nu ezita să dai o notă de autenticitate nunții tale. De exemplu, în cazul unei nunți rustice poți adăuga elemente precum buturugi sau felii din lemn pe care să plasezi aranjamente florale, vase din sticlă cu diferite forme nedefinite, felinare cu lumânări și alte decorațiuni deosebite.

Așadar, indiferent de tematica pe care o selectezi, mizează pe crearea unui cadru armonios și plăcut atât pentru tine, cât și pentru invitați. Ambianța evenimentului este potențată de decorul floral ales, acest element oferind acel plus de eleganță și dinamism întregii amenajări. Pentru un decor floral de poveste apelează la artiștii florali de la atelierul IMOD Flowers. Ei te vor ajuta să creezi un spectacol floral desăvârșit, în acord cu tematica de nuntă pe care dorești să o abordezi.

PRODUSE NOI

Florăria IMOD Flowers (AFI Cotroceni Mall, parter) Livrează Flori și Aranjamente Premium În București și Ilfov în Perfectă Stare, Cu Propria Flotă de Curieri Specializați

X
0
0
Coșul tău
Coșul este golInapoi la magazin