Care sunt florile Craciunului?
Crăciunul este acea perioadă din an în care casa prinde culoare, iar atmosfera de sărbătoare și bogăția de decorațiuni împodobesc armonios fiecare încăpere a locuinței. Pe lângă luminițe, globuri și crenguțe de brad, florile Craciunului sunt nelipsite din decorul plin de magie.
Florile Craciunului adaugă un plus de frumusețe și prospețime, completând fără efort decorul general. Iată, așadar, care sunt florile Craciunului și ce trebuie să știi despre acestea.
Care sunt florile Craciunului?
Dacă vrei să îmbunătățești decorul de sărbători sau îți dorești să oferi un cadou inedit de Crăciun, o idee ar fi să alegi una dintre florile Craciunului pe care ți le vom prezenta în cele ce urmează. Florile Craciunului, prin culorile vii și aspectul aparte, umplu încăperile cu o atmosferă caldă și festivă incontestabilă care trezește nostalgia copilăriei și a momentelor petrecute de sărbători cu cei dragi.
Printre cele mai populare flori, enumerăm:
1. Crăciunița – este prima opțiune când vine vorba de florile Craciunului. Petalele de un roșu aprins se prezintă sub forma stelei care i-a ghidat pe cei trei magi la ieslea în care s-a născut Hristos. Crăciunița înflorește în perioada Craciunului, împodobind, alături de crengutele de brad natural, casele tuturor iubitorilor de frumos. Deși aztecii le considerau simbol al purității, florile de Crăciuniță exprimă buna dispoziție și succesul. De asemenea, se spune că aduc veselie și sporesc atmosfera de de sărbătoare.
2. Crăciunelul – denumit și cactus de Crăciun sau Schlumbergera, Crăciunelul este o plantă erbacee care se regăsește adesea ca floare de apartament. Se spune că această floare a apărut când un băiețel s-a rugat la Dumnezeu, cerându-i un semn de Crăciun ca să scape de căldura și umiditate. În ziua de Crăciun, când a ieșit din coliba sa, băiețelul a văzut că jungla se umpluse peste noapte de cactuși înfloriți. Astfel, această floare a ajuns să simbolizeze ideea de rugăciuni ascultate, devenind de altfel planta perfectă pentru a o oferi drept cadou de sărbători. De asemenea, din moment ce planta are o durată de viață de 20-30 de ani, cactusul de Crăciun este considerat că semnifică ideea de loialitate.
3. Crizantemele roșii – în combinație cu conuri naturale și câteva crenguțe de brad, crizantemele roșii arată minunat pe masa de sărbătoare, între platourile festive. Poți să combini crizanteme roșii cu albe și să obții un aranjament care sa amintească de bomboanele sau acadelele în roșu cu alb care se agățau cândva în brazii de Crăciun. Numele provine din cuvintele grecești chrysos (aur) și anthemos (floare), fiind inspirat de floarea tradițională de crizantemă, care este galbenă. Astăzi, însă, datorită cultivării intensive, floarea se regăsește în numeroase culori, cele roșii simbolizând dragostea și pasiunea, în timp ce cele albe semnificând loialitatea profundă și onestitatea.
4. Vâscul – sărutul sub crenguțe de vâsc este o tradiție bine cunoscută de sărbători, preluată din filme americane, dar istoria acestei mici plante ca plantă simbolică datează de mii de ani. Deoarece vâscul putea înflori chiar și în timpul iernii geroase, druizii l-au considerat un simbol sacru al vitalității și fertilității. Tradiția sărutului pare să fi început în Anglia, în secolul al XVIII-lea, când vâscul a fost folosit pentru prima dată ca decorațiune de Crăciun.
5. Ilex – este planta perfectă pentru decorul de Crăciun. Bobitele de un roșu strălucitor oferă un contrast vizual grozav cu frunzele veșnic verzi. În aranjamentele florale dăruite celor dragi, fructele de ilex simbolizeaza prietenia. Decorează masa de sărbătoare cu aranjamente care conțin crengute de ilex și brad natural pentru a aduce pace, noroc și prosperitate.
Ce alte flori mai poți dărui de Crăciun?
O altă floare pe care o poți dărui de Crăciun, în aranjamente florale sau individual, este floarea de Anthurium. Are flori în formă de inimă și înflorește în perioada sărbătorilor de iarnă. În aranjamente cu alte flori sau chiar alături de câteva crenguțe de brad, într-o cutie florală, arată feeric.
Numele florii provine din cuvintele grecești oura, care înseamnă coadă, respectiv anthos, care înseamnă floare. Floarea este cunoscută ca simbol universal pentru ospitalitate, deoarece frumusețea sa exotică îmbunătățește atmosfera din orice încăpere.
Similar altor flori, semnificația florilor de anthurium diferă în funcție de culoare. Astfel, florile roșii de Anthurium sugerează dragoste și pasiune, cele albe indică inocență și puritate, în timp ce nuanțele de roz simbolizează compasiune, feminitate și dragoste maternă.
De asemenea, poți opta pentru Amaryllis, care se remarcă prin flori roșii ale căror grație și frumusețe vor aduce zâmbetul pe buzele persoanei dragi. Culoarea lor explozivă evocă strălucirea artificiilor de la trecerea dintre ani, florile de Amaryllis devenind o alegere minunată pentru cadourile de sărbători. Aceste flori simbolizează mândrie, putere și determinare. În plus, numele „amaryllis” înseamnă „a străluci”, fiind de altfel în ton cu sezonul festiv.
Ideali pentru orice ocazie, trandafirii sunt frecvent utilizați în buchetele și aranjamentele florale de Crăciun. Combinați cu ilex și crenguțe de brad, precum și alte decorațiuni de Crăciun, trandafirii vor crea o atmosferă magică, parcă ruptă din poveștiIndiferent de florile pe care le dorești în buchetele sau aranjamentele florale de Crăciun, la IMOD Flowers găsești cadoul perfect pentru cei dragi. Sub mâinile dibace ale alchimiștilor de la IMOD Flowers, culorile, emoțiile și speciile de flori se combină armonios pentru a crea povești memorabile pentru cei dragi.