Suna Whatsapp

10 curiozități despre flori, care îți arată cât de impresionante sunt

Adaugat la

Cele mai multe flori sunt deosebit de apreciate, mai ales pentru frumusețea și gingășia de care dau dovadă într-un aranjament floral, precum și de emoțiile profunde pe care le pot transmite. Deși sunt omniprezente, se cunosc foarte puține lucruri despre flori.

De-a lungul timpului, florile au reușit să transmită mesaje printr-un limbaj propriu, să scrie pagini de istorie și să uimească prin estetica și funcționalitatea lor. Este imposibil să discutăm despre complexitatea tuturor florilor într-un singur articol, însă ceea ce putem face este să îți prezentăm câteva dintre cele mai interesante curiozități despre flori.

Rolul florilor în viața noastră

De-a lungul istoriei, florile au jucat un rol important în viețile oamenilor. Regăsite în miturile antice, poveștile populare și chiar textele istorice, florile au căpătat multiple semnificații, unele dintre acestea păstrându-se și astăzi. 

Florile sunt cea mai frumoasă parte a naturii. Impresionând prin frumusețea și parfumul lor minunat, florile au fascinat omenirea timp de secole. Din punct de vedere științific, se spune că florile au apărut cu aproximativ 140 de milioane de ani în urmă, în perioada Cretacică, în Noua Caledonie, undeva la aproximativ 1.600 de km de Australia.

Privite ca un simbol al iubirii, fericirii și gingășiei, florile au capacitatea de a provoca emoții pozitive și de a înfrumuseța împrejurimile. De asemenea, studiile arată că pe lângă exprimarea unor emoții profunde, florile pot influența starea de spirit prin proprietățile lor terapeutice. De exemplu, un buchet colorat de flori într-o cameră de spital poate reduce stresul pacienților, grăbind astfel procesul de recuperare. În plus, mireasma plăcută furnizată de un aranjament cu flori proaspete creează o atmosferă relaxantă și îmbunătățește estetica unei încăperi.

Florile au devenit, în timp, un cadou ideal care celebrează relațiile sănătoase și transformă evenimentele în momente memorabile. Oferind o creație florală de la IMOD Flowers unei persoane dragi, ai posibilitatea de a-i colora universul acesteia. Ea va ști imediat ce rol joacă în viața ta datorită semnificațiilor pe care florile din buchetul sau aranjamentul floral oferit le proiectează. 

Cu toate că, la nivel individual, fiecare tip de floare are un rol aparte, într-un buchet sau aranjament, florile pot transmite un mesaj mai complex decât ar putea să o facă cuvintele. Ba mai mult, spectacolul de culori și arome va crea o explozie de fericire în sufletul persoanei căreia îi vei dărui un astfel de cadou. 

10 de curiozități interesante pe care nu le știai despre flori

Florile reprezintă unele dintre cele mai plăcute daruri ale naturii care se remarcă prin caracteristici incredibile. Din acest motiv, iată care sunt 10 cele mai interesante curiozități despre aceste minunate creații ale naturii:

1. În Olanda secolului al XVII-lea, bulbii de lalele erau importați din Turcia și valorau mai mult decât aurul. Obsesia olandezilor pentru lalele a determinat apariția fenomenului de tulipomanie, care din nefericire, s-a finalizat cu un colaps al comerțului cu lalele. 

2. În capsula unei flori de orhidee există peste 2 milioane de semințe, ceea ce face înmulțirea acestei plante să fie foarte simplu de realizat;

3. Există o floare care, de-a lungul zilei, își schimba culoarea de mai multe ori. Dacă dimineața este albă, aceasta floare trece de-a lungul zilei prin nuanțe de roz, roșu aprins, violet și violet închis. Având denumirea de Lantana Camara sau floarea cameleon, este o plantă tropicală, care începe să înflorească din primăvară până la finalul toamnei;

4. Nu toate florile miros frumos. Crinul puturos, spre exemplu, are un miros foarte neplăcut. Pe lângă asta, este considerat a fi cea mai mare floare din lume, cântărind peste 10 kg și având un diametru de 90 de cm;

5. Dacă pui un trandafir alb într-un vas cu apă colorată, acesta va prelua culoarea apei;

6. Există mai multe flori care sunt comestibile. De exemplu, floarea de salcâm sau floarea de dovleac pot fi mâncate ca atare sau pot fi prăjite;

7. Există nu mai puțin de 25.000 de specii de orhidee la nivel mondial;

8. Oricât ar fi de greu de crezut, trandafirii sunt înrudiți cu cireșii, caișii, prunii sau piersicii;

9. Cea mai parfumată floare cunoscută este floarea cactusului american. Mireasma acesteia se răspândește pe distanțe de peste 1 km;

10. Numărul plantelor care înfloresc, la nivel mondial, este de peste 250.000. Dacă vrei să realizezi un buchet unic, ai de unde alege.

Concluzii

Florile reușesc să ofere o stare de bine, îmbunătățească aspectul și aerul dintr-o încăpere, exceptând anumite specii. Tocmai de aceea, merită să-ți îndrepți atenția către operele de artă florală create de IMOD Flowers. Dacă ești în căutarea unor buchete sau aranjamente floralei, atelierul IMOD Flowers vine în întâmpinarea ta cu cele mai creative și pline de emoții modele. Remarcându-se prin nuanțe variate și mireasmă proaspătă, emoțiile florale create de alchimiștii de la Imod Flowers vor încânta ochii și inima. Creează buchetul sau aranjamentul floral perfect la IMOD Flowers și surprinde-ți persoanele dragi cu cele mai deosebite daruri.

PRODUSE NOI

Florăria IMOD Flowers (AFI Cotroceni Mall, parter) Livrează Flori și Aranjamente Premium În București și Ilfov în Perfectă Stare, Cu Propria Flotă de Curieri Specializați

X
0
0
Coșul tău
Coșul este golInapoi la magazin